Conferentie van het Europees Forum

10meiDe hele dag14Conferentie van het Europees Forum

Details van het evenement

Ieder jaar organiseert het Europees Forum een conferentie ergens in Europa. Dan ontmoeten zo’n 100 mensen elkaar vanuit heel Europa. In 2023 vindt deze conferentie plaats in Nederland. Een unieke kans om het eens mee te maken!

Waarom zou je komen?

Op deze conferenties komen mensen uit veel verschillende landen en met heel diverse achtergronden, zeker ook kerkelijk. Het verruimt je kijk op de wereld enorm als je een keer gesproken hebt met iemand uit Polen, Italië, Noorwegen of Tsjechië. Het verruimt je kijk op de kerken enorm als je een keer viering meemaakt die door Oost-Europeanen is voorbereid. Het verruimt je kijk op de LHBTI+ gemeenschap enorm als je spreekt met mensen die anders in elkaar zitten dan jij zelf.

Er worden workshops gegeven over uiteenlopende onderwerpen: van bijbelstudie tot massage, van activitisme tot meditatie. Deels geïnspireerd op het thema In Christ there is no East nor West maar ook los daarvan gebeurt er veel.

Er zijn vieringen: een ochtendgebed, een open viering waarin mensen van buiten welkom zijn en een slotviering op zondagochtend.

Uiteraard is er tussendoor en ’s avonds ruimschoots de gelegenheid voor ontspanning: om te praten, om te dansen, om het goed te hebben samen. Op zaterdagmiddag gaan we iets leuks doen en die avond eten we lekker en daarna is er feest.

O ja, er is ook een formeel deel: de AGM, in goed Nederlands de Algemene Leden Vergadering. Het Europees Forum is een vereniging, gevestigd in Nederland. Leden zijn christelijke LHBTI+ groepen. Vertegenwoordigers van die groepen bespreken een aantal agendapunten en voorstellen, en kiezen een ieder jaar een deel van het bestuur. Parallel zijn er workshops voor wie niet bij de vergadering moet of wil zijn.

Gegevens

De data van de conferentie van het Europees Forum: 10-14 mei 2023 (woensdag-zondag), vrouwenconferentie op 10-11 mei, hoofdconferentie op 11-14 mei
De locatie is kasteel De Berckt, net buiten Venlo, goed bereikbaar per auto en per trein (Venlo heeft een intercitystation, de bus stopt vlakbij De Berckt).

Meer informatie

Wil je een seintje als de inschrijving geopend is? Geef dan je e-mail adres door aan Ineke Lautenbach via ineke@inekelautenbach.nl of schrijf je in voor de nieuwsbrief van het Europees Forum, via de website onder Get involved en dan naar beneden scrollen.

Tijd

10 Mei 2023 - 14 Mei 2023 (De hele dag)(GMT+02:00)