DAVID - Theater AanZ

05nov17:4521:00DAVID - Theater AanZ

Details van het evenement

Op zaterdag 5 november 2022 komt theatervoorstelling DAVID naar de Opstandingskerk in Utrecht. We willen deze voorstelling in een avondprogramma gaan draaien voor Utrechtse jeugd vanaf 14 jaar. Speciaal bedoeld voor jongeren die lid zijn van verschillende kerkgenootschappen. Het lijkt ons mooi om het hele programma in het teken te laten staan van ‘LHBTI+ en geloof’, door via de voorstelling samen na te denken hoe iedereen zich veilig en welkom kan voelen. De voorstelling en het gesprek zijn toegankelijk voor verschillende kerken met hun eigen identiteit. Er worden geen standpunten ingenomen, maar ruimte geboden om open in gesprek te gaan. 

De Voorstelling
De voorstelling DAVID is een verhaal over een 17 jarige jongen die verliefd wordt op een jongen. Een verhaal over angst, liefde, dapperheid, schuldgevoel en vrijheid. DAVID gaat over trouw zijn aan jezelf, je geloof, je familie en je vrienden. Wat als je homo én christen bent? Gaat dat samen? Of toch niet? Wordt het stil verdriet of elkaar omarmen? Zie ook: https://www.theater-aanz.nl/david

Na de voorstelling gaat de cast in gesprek met de jongeren om ze te laten nadenken wat David en de mensen om hem heen nodig hebben en wat zij in deze situatie zouden kunnen betekenen. De cast laat de jongeren nadenken hoe zij zelf een veilige omgeving kunnen creëren zodat iemand bij hen uit de kast durft te komen. Inmiddels weten we uit onderzoek hoe belangrijk dat is om te voorkomen dat  LHBTI+ jongeren psychische klachten en zelfs suïcidaliteit ontwikkelen. Recente gegevens tonen weer aan dat de groep LHBTI+ oververtegenwoordigd is met dergelijke problemen.

Meer informatie >

Tijd

5 November 2022 17:45 - 21:00(GMT+02:00)