Exhibition Queer Migrations: Portraits from The Hague

29aprDe hele dag30junExhibition Queer Migrations: Portraits from The Hague

Details van het evenement

De zoektocht naar een veilig bestaan waarin men volledig zichzelf kan zijn, speelt vaak een cruciale rol in het leven van queer individuen. Fotograaf Zanyar Aziz heeft verschillende LHBTQ+ personen in Den Haag geportretteerd om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. Je kunt de portretten en verhalen bekijken op de tentoonstelling “Queer Migrations: Portraits from The Hague” in de Centrale Bibliotheek van Den Haag.

Den Haag is een diverse stad, met queer-personen van verschillende achtergronden. Ze hebben allemaal een verhaal te vertellen. Zanyar Aziz heeft 9 queer individuen gefotografeerd en geïnterviewd die onder andere hiernaartoe zijn gekomen omdat het in hun eigen land niet veilig was om zichzelf te zijn. Andere verhalen tonen aan hoe mensen binnen Nederland moesten verhuizen naar Den haag toe omdat de plek waar zij woonden te conservatief was om zich veilig te kunnen voelen. Tegelijkertijd licht de expositie ook andere verhalen toe die weergeven hoe de huidige woningcrisis in Nederland en het onvermogen om een eigen ruimte te kunnen vinden de mogelijkheden blokkeert voor enkele Hagenaren om hun eigen queerness te verkennen en te ontwikkelen.

De tentoonstelling nodigt bezoekers uit om migratie vanuit een ander perspectief te bekijken, niet alleen om de “ander” te zien als een vluchteling of migrant, maar als gelijke. Kom en ervaar de diverse en boeiende verhalen van queer individuen die in Den Haag wonen en krijg een dieper begrip en waardering voor de strijd en overwinningen van de queer-gemeenschap in onze stad.

Vrijdag 29 april 2023 t/m vrijdag 30 june 2023
Centrale bibliotheek Den Haag, expositieruimte 4de Verdieping, Spui 68, 2511 BT Den Haag.

Tijd

29 April 2023 - 30 Juni 2023 (De hele dag)(GMT+02:00)

Locatie

Centrale bibliotheek Den Haag

Spui 68, 2511 BT Den Haag

Andere evenementen

Routebeschrijving