HOJO Museumbezoek 'Deep in Vogue'

18dec13:00HOJO Museumbezoek 'Deep in Vogue'

Details van het evenement

In december laten we ons van onze culturele kant zien en bezoeken we de tentoonstelling ‘Deep in Vogue – Celebrating Ballroom Culture’ in de Kunsthal in Rotterdam. Wat kun je precies van deze tentoonstelling verwachten? Dit zegt de website van het museum:

De tentoonstelling viert de ballroomcultuur en geeft context aan een subcultuur gevormd door en voor queer en transgender mensen, zwart en van kleur. De ballroomscene, ontstaan vanaf de jaren zeventig vanuit de underground scene in New York, krijgt voor het eerst aandacht van het grote publiek als Madonna in 1990 haar muziekvideo Vogue lanceert, hetzelfde jaar waarin ook de documentaire Paris Is Burning in première gaat. De laatste jaren staat ballroom wederom in de mainstream belangstelling door onder andere de televisieserie Pose en ballroomevents op grote festivals over de hele wereld. De tentoonstelling Deep in Vogue. Celebrating Ballroom Culture brengt – met fotografie, video-installaties en enkele mode-items – de community, codes en expressieve kracht van ballroom in beeld, waarbij de focus ligt op de oorsprong en de voortdurende noodzaak om elkaar te vieren in een maatschappij die daar vaak in tekortschiet.

Je kunt je aanmelden voor deze activiteit via dit formulier. Verder is het de bedoeling dat je zelf een ticket bestelt voor het tijdslot 13:15 uur (als je recht hebt op korting, kun je dat meteen zelf regelen). We verzamelen tussen 13:00 en 13:15 uur bij het museum. Na afloop strijken we nog ergens neer om te genieten van een lekker kopje koffie, thee of warme chocolademelk met een gebakje.

Praktische info in het kort:
Datum en tijd: zaterdag 18 december, 13:15 uur (verzamelen tussen 13:00 en 13:15)
Locatie: Kunsthal, Westzeedijk 341 Rotterdam
Kosten: €16,50 (mogelijk minder als je recht hebt op korting)

We zien je graag op 18 december in Rotterdam!

NB 1. Deze activiteit vervangt het traditionele kerstdiner dat vanwege de huidige coronamaatregelen niet op de gebruikelijke manier kan plaatsvinden.

NB 2. Deze activiteit behoort toe aan de doelgroep HOJO van ChristenQueer. Deze groep betreft mensen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Graag alleen aanmelden als je tot deze doelgroep behoort. Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust via hojo@christenqueer.nl.

Tijd

18 December 2021 13:00(GMT+02:00)