Movies that Matter festival

24marDe hele dag01aprMovies that Matter festival

Details van het evenement

Dit jaar zal ons Movies that Matter festival van 24 maart t/m 1 april 2023 in verschillende theaters in Den Haag en in andere satellietsteden plaatsvinden. Het festival staat in het teken van films, zowel documentaire en fictie, welke brede problemen binnen het thema mensenrechten aankaarten. Bijzonder aan ons festival is dat wij niet slechts films vertonen maar ook een randprogramma met verdiepende talks, voor- en nabesprekingen met activisten, regisseurs en producenten aanbieden.

Het festival omvangt een breed aantal thema’s, waarbij films met een focus op de herdenking van het slavernijverleden, Oekraïne en Iran dit jaar centraal staan. Ook dit jaar hebben wij films met een focus op mensenrechten en de LHBTIQ+ gemeenschap. Hierbij een selectie van relevante films voor jullie organisatie:

  • Extra interessant voor jullie organisatie is de film Mama Bears, Nederlandse première. Dit is een film over Amerikaanse Christelijke moeders en hun omgang met hun queer kinderen. Hartverwarmende docu over de overwinning van liefde op haat. Bij de vertoning zal activiste en een van de moeders Sara Cunningham aanwezig zijn voor een nagesprek. Hierbij de link naar onze website voor meer informatie. 
  • Joyland. De Pakistaanse echtgenoot Haider wordt verliefd op vrouwelijke transperformer Biba. Tegelijk zoekt Haiders vrouw Mumtaz haar eigen seksuele en sociale bevrijding. Teder en dapper liefdesverhaal en familiedrama uit Pakistan, over het vinden van ademruimte in een gesloten, streng patriarchale omgeving (link).
  • The Blue Caftan. Halim en Mina hebben een kaftanwinkel in Salé, Marokko. In hun zorgzame relatie hebben ze een stilzwijgende verstandhouding over Halim’s homoseksualiteit (link).
  • Sirens is een film over ‘Slave to Sirens’ uit Libanon, de eerste en enige vrouwelijke thrashmetalband in het Midden-Oosten en illustreert de indentiteitsstrijd van de bandleden met binnen hun maatschappij (link)
  • Aban is een korte film over een 9-jarig transgender meisje die na de scheiding van haar ouders met haar moeder Nazanin leeft (link)

Tijd

24 Maart 2023 - 1 April 2023 (De hele dag)(GMT+02:00)