Regenboogsymposium 'De Veilige Kleedkamer'

08okt13:0017:30Regenboogsymposium 'De Veilige Kleedkamer'

Details van het evenement

Stichting Asser Regenboog Alliantie organiseert op zaterdag 8 oktober 2022 het symposium ‘De Veilige Kleedkamer’ in De Nieuwe Kolk in Assen.

Uitgangspunt voor dit symposium is het doorbreken van negatieve stereotypering en het realiseren van een bredere acceptatie van diversiteit naar seksuele voorkeur, genderidentiteit en genderexpressie om zo tot een veilige en inclusieve sportvereniging te komen.

Ondanks de goede inspanningen van sportbesturen en sporters blijkt dat de kleedkamer nog steeds niet altijd een veilige plek is voor lhbti+ sporters. Nog te vaak komt het voor dat zij worden uitgescholden, nagekeken, buitengesloten of onderwerp van negatieve grappen zijn. Uit onderzoek blijkt dat dit het meeste voorkomt bij mannelijke teamsporten.

Stichting Asser Regenboog Alliantie zal tijdens dit symposium de ‘aftrap’ doen van de campagne ‘De veilige kleedkamer’. In samenwerking met de organisaties Assen SportStad, SportDrenthe en Drenthe Beweegt wordt een protocol ontwikkeld dat alle Drentse sportverenigingen kunnen ondertekenen waarmee zij aangeven dat iedereen daar veilig kan sporten. Zij krijgen vervolgens het predicaat ‘De veilige kleedkamer’.

Het symposium ‘De veilige kleedkamer’ wordt financieel ondersteund door de gemeente Assen en de provincie Drenthe en georganiseerd in samenwerking met Assen SportStad, SportDrenthe, Drenthe Beweegt en de John Blankenstein Foundation.

Meld je aan >

Tijd

8 Oktober 2022 13:00 - 17:30(GMT+02:00)