Regenboogsymposium

11okt13:0018:00RegenboogsymposiumVrijheid en veiligheid

Details van het evenement

Graag nodigen wij u langs deze weg uit voor het Regenboogsymposium ‘Vrijheid en veiligheid’ dat op maandagmiddag 11 oktober in De Nieuwe Kolk in Assen plaatsvindt. Tijdens het symposium staat de seksuele diversiteit binnen de samenleving centraal. Hoe gaan we daarmee om en welke stappen kunnen we zetten om een veilig klimaat te creëren?

Waarom dit symposium?
Nog steeds heeft 35% van de Nederlandse bevolking in meerdere of mindere mate moeite met een seksuele geaardheid die afwijkt van de heteroseksuele norm. Die groep verschuilt zich doorgaans achter een vorm van tolerantie: “lk vind het prima, dat die mensen er zijn, als ik er maar geen last van heb.”

Dit symposium probeert begrip en bewustwording te creëren en te vergroten voor seksuele diversiteit en genderidentiteit in Drenthe. Het is belangrijk, dat het negatieve begrip ’tolerantie’ omgebogen wordt naar het positieve begrippen ‘acceptatie’ en ‘respect’. Juridisch is in een periode van 40 jaar veel bereikt en vastgelegd, maar sociaal is er nog veel te winnen.

Bezoekers aan het symposium worden handvatten aangereikt om een klimaat van vrijheid en veiligheid te bewerkstelligen in allerlei maatschappelijke organisaties. Voor iedereen, zodat iedereen er echt bij hoort en kan zijn wie hij is en kan leven zoals hij wil.

Het programma
Het programma bestaat uit een drietal plenaire lezingen, gevolgd door zes workshops, waarvan bezoekers er twee naar keuze kunnen volgen. Het symposium wordt geleid door de bekende presentator Hink Jan Apotheker.

Sprekers zijn Astrid Oosenbrug (voorzitter COC Nederland). Zij zal spreken over vrijheid en veiligheid voor LHBTl’ers in de openbare ruimte. Willemijn Ahlers vertelt vervolgens over haar transitie van man naar vrouw en de consequenties die dat had voor haar functie bij de politie. Casper Boom heeft het tot slot over de moeizame coming out in de topsport.

Aanmelden
Meer informatie over de sprekers, workshops en informatiemarkt vindt u op de website www.regenboogweekassen.nl. Tevens kunt u zich via deze website aanmelden voor het symposium en inschrijven voor de workshops. Aanmelding is verplicht om te kunnen deelnemen.

Het Regenboogsymposium wordt georganiseerd door de stichting Asser Regenboog Alliantie en ondersteund door de gemeente Assen en de provincie Drenthe.

Tijd

11 Oktober 2021 13:00 - 18:00(GMT+02:00)

Locatie

De Nieuwe Kolk

Weiersstraat 1, 9401 ET Assen, Nederland

Andere evenementen

Routebeschrijving