Roze viering Amersfoort

10okt14:00Roze viering Amersfoort

Details van het evenement

Op 10 oktober aanstaande om 14.00 uur wordt er in de Sint Franciscus Xaveriuskerk aan ’t Zand 29 te Amersfoort een roze viering gehouden. Deze viering is van en voor leden van de LHBTI+gemeenschap en iedereen die solidair is. Alle kleuren van de regenboog zijn welkom!

Voorganger is Diederiek van Loo, stadsdominee van Amersfoort. Het koor “Fons” van de Fonteinkerk zingt, Rien Donkersloot is organist/pianist. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij met koffie of thee en wat lekkers.

Waarom een roze viering? Recente berichten van geweld tegen LHBTI+ers tonen aan dat inclusiviteit nog niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Dat geldt ook voor een aantal kerkgemeenschappen. Als je vaak afwijzing hebt moeten verdragen is het van grote waarde om een vanzelfsprekend welkom te ervaren in een roze viering. Zich geliefd weten bij God en medemens, dat doet goed en maakt weerbaar.

Het thema van de viering is liefde, natuurlijk! We staan stil bij de onvergankelijke liefde uit de brief aan de Korintiërs, maar ook bij Maria en haar zalfpot en hoe haar liefde voor Jezus niet door iedereen op waarde werd geschat.
Wees welkom!

Tijd

10 Oktober 2021 14:00(GMT+02:00)

Locatie

Sint Franciscus Xaveriuskerk

Het Zand 29, 3811 GB Amersfoort

Andere evenementen

Routebeschrijving