Uitnodiging voor Regenboogweekend op Ameland

17febDe hele dag19Uitnodiging voor Regenboogweekend op Ameland

Details van het evenement

Ben je eenmaal uit de kast, dan begint voor iedere gelovige homo en lesbienne een weg door geloof en kerk. Voor de één is het een weg zonder al te veel hobbels en kuilen. Na een eerste onwennige periode vind je je plek en al snel is het weer alsof het nooit anders was. Voor anderen verloopt het niet zo voorspoedig en wordt de weg een hele zoektocht met een hoop geworstel en waarop ook mensen voorkomen die afwijzend reageren. In dit Regenboogweekend staan we stil bij dat moment van coming out: voor sommigen langer geleden, voor anderen een recente gebeurtenis – en bij die weg daarna. Hoe is die geweest. Wat was belemmerend? Wat heeft je gesteund? En wat heb je hierin over jezelf ontdekt?

Onder leiding van LHBTI-predikant Wielie Elhorst en pionier Sijbrand Alblas van De Plaats spreken we over deze vragen en wisselen we ervaringen uit. We laten ons hierbij inspireren door een Bijbelverhaal dat een eigen licht schijnt over wat we hebben meegemaakt. Onze verhalen worden zo opgenomen in het
grote Verhaal van liefde en trouw. Het worden, het zijn verhalen onder de regenboog die van die liefde en trouw het teken is.

Download de flyer voor meer informatie >

Tijd

17 Februari 2023 - 19 Februari 2023 (De hele dag)(GMT+02:00)