Filmdebuut REL Producties

REL Producties maakt een film over homoseksualiteit, geloof en omgang met ernstig ziek zijn. De film met als titel “Niets te Kiezen” zal een bewerking zijn van de succesvolle theaterversie. Hiervoor heeft REL Producties de handen ineengeslagen met Frits Tutuarima (de Leeuw Producties) en regisseur Maike Pijnappel. 

Danielle Rinsma en Paul Leenhouts hebben samen het bedrijf REL Producties opgericht in 2019.

Niets te Kiezen

Vanaf het ontstaan van Niets te Kiezen was het doel voor schrijvers Paul Leenhouts en Danielle Rinsma helder. Ze willen met de thema’s die de basis vormen voor het stuk mensen raken en met elkaar in gesprek laten komen. Nadat de theaterversie begin 2020 voor 3 uitverkochte zalen had gestaan en ze vanuit het zichtbaar geraakte publiek te horen kregen dat dit stuk door meer mensen gezien moet worden, ontstond het plan om de theaterversie te bewerken tot een film. Ze zijn ervan overtuigd dat een film voor een breder publiek toegankelijk is. Zeker voor jongeren waarvoor naar het theater gaan vaak minder gangbaar is. 

Het verhaal

De film vertelt het verhaal van Ruben die opgroeit in een gelovig gezin. Zijn leven staat ineens volledig op zijn kop als hij de charmante Chris ontmoet en verliefd wordt. Iets wat ingaat tegen zijn opvoeding. Als hij zijn moeder in vertrouwen neemt, hoort zijn vader het gesprek tussen moeder en zoon en dit zorgt voor een escalatie binnen het gezin, waarna Ruben uit huis gaat. Hij gaat tijdelijk bij zijn beste vriendin wonen tot hij uiteindelijk gaat samenwonen met zijn grote liefde Chris. Zo leven zij acht jaar gelukkig samen, zonder contact met zijn ouders. Dan wordt bij Ruben acute leukemie ontdekt. De behandeling lijkt niet goed aan te slaan en Ruben en zijn omgeving staan opnieuw voor lastige keuzes. 

Motivatie 

Een heftig verhaal wat helaas nog vaak realiteit blijkt te zijn, komen ook schrijvers Paul en Danielle achter als zij gedurende het schrijven meer onderzoek doen naar deze onderwerpen. Ook in gesprekken met mensen die in soortgelijke situaties terecht zijn gekomen komt dit naar voren. Dit heeft hen alleen maar meer gemotiveerd om door te gaan met schrijven om ervoor te zorgen dat mensen met elkaar in gesprek blijven. Je mag een andere mening hebben, maar blijf met elkaar in gesprek, hoe lastig dit soms ook is.

Wilt u meer lezen over dit project en te weten komen hoe u hierbij kunt ondersteunen kijk dan op www.relproducties.nl of op onze social media