Help jij mee de Regenboogcanon in te kleuren?

Stichting Regenboogcanon is op 11 december 2020 opgericht. Wij willen samen met de LHBTQIA+ gemeenschap een Regenboogcanon ontwikkelen. In 75 vensters vertellen we het verhaal over de culturele en sociale geschiedenis van de LHBTQIA+ gemeenschap in het Koninkrijk der Nederlanden. 

In elk venster vertellen we een verhaal over een belangrijk moment, persoon, plaats, object of gebeurtenis van de  LHBTQIA+ geschiedenis. De aanleiding voor de Regenboocanon is dat de initiatiefnemers geen enkele LHBTQIA+ representatie vinden in de Canon van Nederland. We willen jullie, als belangrijk onderdeel van de community, vragen om ideeën aan te leveren voor de vensters. Welk venster mag volgens jullie niet ontbreken?

Willen jullie hier binnen je organisatie of groep over nadenken en jullie ideeën willen doorgeven via onderstaand formulier. We willen dat iedereen in de LHBTQIA+ gemeenschap zich straks kan herkennen in de Regenboogcanon, daarom willen we jullie vragen om het input-formulier ook te delen in jullie netwerk.

Via www.regenboogcanon.nl/formulier kun je ideeën voor vensters aanleveren.  Meer informatie over het Regenboogcanonproject kun je ook vinden op regenboogcanon.nl.