Holybe: nieuw platform voor christelijke LHBTI jongeren

Onlangs is de allereerste online community specifiek gericht op
christelijke LHBTI-jongeren online gegaan. Het online platform is bedoeld voor christelijke LHBTI-jongeren die op zoek zijn naar informatie, maar ook waar jongeren elkaar kunnen bemoedigen omtrent thema’s als seksuele diversiteit en geloof. Op HolyBe vloggen verschillende christelijke LHBTI- jongeren over hun eigen leven, hun vragen en zoektocht. Tieners kunnen zo rolmodellen vinden en ook reageren en vragen stellen.

Joëlle Bakhuis, een van de initiatiefnemers: “Het begon met een droom, een idee. Op een mooie zomeravond 2018 werd dat idee uitgewerkt. Later werd het een team, wat stilletjes maar hard werkte aan de realisering. Vrijwillig en gedreven, omdat we vinden dat het nodig is dat het er komt.”

Sanna de Boer, projectmanager van de LCC Plus Projecten vult aan: “Het is mooi om te zien dat wij op de coming-out dag als het ware uit de kast komen met deze nieuwe website. Want waar vind je als tiener/jongere nu informatie als je zelf LHBT’er en christen bent? In onze vlogs proberen we zoveel mogelijk onderwerpen aan te kaarten en het gesprek met de tieners en jongeren aan te gaan. Je bent namelijk niet de enige.” HolyBe is actief op YouTube, Instagram en Facebook zodat er een online community ontstaat van christelijke LHBTI’ers. Alles komt uiteindelijk samen op de website: www.holybe.nl.

Eenzaamheid onder christelijke LHBTI-jongeren
Bakhuis onderstreept dit laatste punt met name: “De informatie en vlogs op HolyBe zijn bedoeld om jongeren houvast te geven. Ik vlog zelf ook, over thema’s die met psychologie te maken hebben zoals zelfacceptatie en somberheid. Want de jaren in de kast zijn eenzame jaren waarin jongeren goede info en bemoediging nodig hebben. De suïcide cijfers zijn schrikbarend hoog en christelijke jongeren zitten gemiddeld drie jaar langer in de kast dan niet-christenen. En wat doe je als je veel vragen hebt maar je durft er niet over te praten? Precies, je kijkt op internet. Ik hoop
dat HolyBe de juiste ondersteuning voor deze jongeren kan zijn.”