Homoseksueel in een christelijke omgeving. Kan dat?

Homoseksualiteit in een christelijke omgeving wordt vaak gezien als een probleem. Maar veel dingen worden al snel een probleem genoemd, terwijl er te weinig onderzoek wordt gedaan of dat probleem ook echt bestaat. Is dat ook het geval bij het onderwerp ‘homoseksueel zijn in een christelijke omgeving?’ Klopt het stereotiepe beeld dat de christelijke wereld homoseksuelen niet accepteert? Of wordt er overdreven?

Om erachter te komen of het stereotiepe beeld van homoseksualiteit in een christelijke omgeving klopt, moeten we eerst weten wat de Bijbel over homoseksualiteit zegt. Peter Clark, vertrouwenspersoon van de vereniging ChristenQueer, legt uit hoe hij de Bijbel interpreteert. “God heeft de mens geschapen zoals die is, hij heeft de mens lief. En aangezien God de mens heeft geschapen, heeft hij ook de homo’s, lesbo’s, transgenders en dergelijken geschapen.”

Maar sommige christenen kijken anders naar de Bijbel en homoseksualiteit. “Dat komt omdat je de Bijbel op zeventig manieren kan uitleggen en het is ook op zestig manieren vertaald”, vertelt Peter Clark. “Mensen nemen de vertaling soms ook heel letterlijk en dat is ook helemaal niet erg. Er staat bijvoorbeeld ook in Leviticus, het derde boek van de Hebreeuwse Bijbel, dat een man niet met een man mag slapen. Maar dan is de vraag, wat is slapen? Is dat seks, of niet?” Het is dus vanwege de vele mogelijke interpretaties heel moeilijk te zeggen wat de Bijbel precies van homoseksualiteit vindt.

Lees het complete artikel op Medium: