Hoogtediepte zingt ‘De God die mij doet leven’ voor alle LHBT’ers

Vrijdag 3 september is de nieuwe single en video van Hoogtediepte uitgekomen. “De God die mij doet leven” is een energiek lied over levensvreugde. ‘Ik kan een intens gevoel van blijdschap krijgen wanneer er iets van God doordringt in mijn binnenste’ beschrijft liedschrijver Co Peters uit Nijmegen.

Achter dit lied schuilt echter ook een verhaal over verliezen. Toen Co uit de kast kwam en een vriend kreeg raakte hij namelijk zijn kerk kwijt, waar hij al meer dan 20 jaar actief deel van was. Co: ‘Ik verloor mijn geloofsfamilie.’

Voor veel christelijke LHBT-ers is dit helaas een herkenbaar verhaal, en in veel gevallen betekent dit ook het begin van het einde van hun leven met God. Omdat er binnen hun gemeenschap niet de ruimte en veiligheid is die ze nodig hebben, verlaten ze de kerk en verwatert vaak ook hun relatie met God. Onnodig veel mensen lopen enorme schade op, juist in een plek die bedoeld is om gevuld te zijn met liefde, ruimte en genade.

‘Ik mag echt van zegen spreken dat mijn verhaal anders verlopen is. Mijn verbinding met God is altijd gebleven en ik ben een veel opener en echter mens geworden. Daar wil ik van getuigen, om alle LHBT-ers hoop te geven.’

De bijbehorende muziekvideo verbeeldt dit verhaal met bloemen, die loskomen van de aarde die hun vasthoudt. De video is te bekijken www.hoogtediepte.com.

‘De God die mij doet leven’ is te vinden op alle digitale platforms zoals Spotify en Apple Music.

Hoogtediepte is een creatief project van de Nijmeegse singer songwriter en ontwerper Co Peters. In september 2020 kwam het debuutalbum ‘Genade vond mij’ uit en in februari verscheen de vorige single en muziekvideo ‘Liefde is liefde’.