Met nieuwe single ‘Zondagochtend’ roept Hoogtediepte op tot radicale inclusiviteit

Op de eerste lentedag van 2024 brengt Hoogtediepte, het creatieve project van Co Peters, een nieuwe single uit met de titel ‘Zondagochtend’. Het zachte en vriendelijke lied daagt de traditionele perceptie van de kerk uit en roept op tot openheid en radicale inclusiviteit.

Geïnspireerd door zijn eigen ervaringen, benadrukt Co dat inclusiviteit niet zomaar een mooi thema voor de kerk is, maar een fundamenteel principe van het christendom zou moeten zijn. In zijn eigen woorden: “Jezus was radicaal in alles wat hij deed, ook in liefhebben. Juist aan mensen die niet in het perfecte plaatje passen.”

Co Peters, die zelf na zijn coming out in 2016 besloot de kerk te verlaten vanwege het gebrek aan ruimte en acceptatie van zijn homoseksuele relatie, benadrukt dat er veel pijnlijke situaties zijn waarin mensen zich buitengesloten voelen in de kerk. Met ‘Zondagochtend’ wil hij een stem geven aan deze ervaringen en iedereen uitnodigen om deel te nemen aan deze beweging naar een radicaal inclusieve en open kerk. Co: “Samen kunnen we werken aan een gemeenschap waar niemand buitengesloten wordt.”

‘Zondagochtend’ is vanaf 21 maart op alle streaming platforms te luisteren. De muziekvideo van het lied zal vanaf dan ook te zien zijn op www.hoogtediepte.com. Hierin zien we een bos met daarin het open geraamte van een kerk. Deze beelden verduidelijken de boodschap van een kerk zonder muren. Hoogtediepte is sinds 2020 het creatieve project van Co Peters uit Gelderland, waarin hij muzikaal ondersteund wordt door producer Jasper Mellema.