Nieuws

ChristenQueer feest 10 juni 2023

Graalbokaal Award uitgereikt aan Raymond Hintjes

Met bovendien een dagelijks actieve inzet voor het levensbeschouwelijke en katholieke onderwijs om mede daar vanuit een fundament te leggen voor begrip, emancipatie en acceptatie van homoseksualiteit in de RK kerk heeft de jury doen besluiten de eerste Graalbokaal Award toe te kennen aan Raymond Hintjes.

Lees verder

Oproep deelname onderzoek

Ik doe een kort onderzoek van twee maanden naar het thuisgevoel (belonging) van jonge lhbt christenen binnen de kerkelijke en lhbt-gemeenschap.

Lees verder

Onderzoek naar slaapproblemen

De Universiteit van Amsterdam wil graag weten of Nederlanders problemen ervaren met slapen, en zo ja, waardoor dat kan komen. Ook zijn wij benieuwd of mensen die tot een seksuele minderheidsgroep behoren – zoals homo’s, lesbiennes en biseksuelen – beter of minder goed slapen dan heteroseksuele personen. Daarom is een onderzoek gestart.

Lees verder

Oproep voor scriptie-onderzoek

Mijn naam is Viv en ik ben momenteel student aan de universiteit Leiden in Den Haag. Voor mijn bachelor-scriptie schrijf ik over de manieren waarop Nederlandse (ex-)Christenen met queer seksuele geaardheden de levenslange evolutie van hun religieuze en seksuele identiteit reconstrueren.

Lees verder