Nieuws

19 april – Landelijke Dag Tegen Pesten

In Nederland worden jaarlijks veel mensen gepest, van kinderen tot bejaarden. Pesten is een ernstig probleem met verstrekkende gevolgen voor zowel de gepeste persoon als de bredere gemeenschap. Het kan leiden tot ernstige emotionele en fysieke schade, zoals depressie en vermindering van zelfwaardering.

Lees verder about 19 april – Landelijke Dag Tegen Pesten

In EOdoc ‘Wanneer ga ik het ze vertellen?’ durft Wilke Stuij eindelijk haar geheim te delen

Wilke Stuij (28) is een bekend gezicht van BEAM, de jongerencommunity van de EO. Ze spreekt regelmatig in kerken door heel Nederland. Haar geaardheid houdt ze angstvallig verborgen, omdat ze bang is voor het oordeel van medechristenen. Onder andere door reacties op de EO-socials bij lhbti-onderwerpen durft ze niet eerlijk te zijn. Naast haar familie,…

Lees verder about In EOdoc ‘Wanneer ga ik het ze vertellen?’ durft Wilke Stuij eindelijk haar geheim te delen

Met nieuwe single ‘Zondagochtend’ roept Hoogtediepte op tot radicale inclusiviteit

Op de eerste lentedag van 2024 brengt Hoogtediepte, het creatieve project van Co Peters, een nieuwe single uit met de titel ‘Zondagochtend’. Het zachte en vriendelijke lied daagt de traditionele perceptie van de kerk uit en roept op tot openheid en radicale inclusiviteit.

Lees verder about Met nieuwe single ‘Zondagochtend’ roept Hoogtediepte op tot radicale inclusiviteit

BARE – Een musical over homoseksualiteit in de kerk

Vaak wordt gedacht, dat het christendom en de christelijke kerken homoseksualiteit veroordelen en leden van de LHBTIQ+ – gemeenschap buitensluiten. Gezien bepaalde uitspraken en acties van sommige gelovigen is dat helaas begrijpelijk, maar toch láng niet het hele verhaal.

Lees verder about BARE – Een musical over homoseksualiteit in de kerk