Nieuwste IHLIA-expositie With Pride: regenbooggeschiedenis & jij

Met trots presenteert IHLIA de tentoonstelling With Pride: Regenbooggeschiedenis & jij. Op 11 oktober is het Coming-outdag en dan openen we de expositie die speciaal voor scholieren is ontwikkeld. We nodigen ze – samen met bijvoorbeeld hun GSA’s – daarom graag uit om te komen kijken, maar schoolleiders, mentoren en ouders/verzorgers zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Over With Pride
With Pride is hét platform voor het middelbaar onderwijs over lhbtiq-geschiedenis in Nederland. In honderd vensters staat op de With Pride-website het verhaal achter de strijd voor emancipatie en sociale acceptatie centraal.

Puttend uit het IHLIA-archief laat With Pride zien dat individuen en organisaties uit de lhbtiq-gemeenschap door middel van zelforganisatie, lobby, actie en provocatie de samenleving hebben gevormd en hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse geschiedenis van de twintigste eeuw.

Na de opening op 11 oktober is de tentoonstelling vrij te bezoeken van maandag t/m vrijdag van 08:00 – 22:00 uur en van 10:00 – 22:00 uur in het weekend.

Het programma van de opening wordt binnenkort bekendgemaakt