Onderzoek naar slaapproblemen

Doel van het onderzoek

De Universiteit van Amsterdam wil graag weten of Nederlanders problemen ervaren met slapen, en zo ja, waardoor dat kan komen. Ook zijn wij benieuwd of mensen die tot een seksuele minderheidsgroep behoren – zoals homo’s, lesbiennes en biseksuelen – beter of minder goed slapen dan heteroseksuele personen. Daarom is een onderzoek gestart.

Wie kan meedoen?

Iedereen van 16 jaar en ouder kan meedoen! Vul de vragenlijst in om jouw slaapervaringen te delen. Ook als je meestal juist heel goed slaapt kun je meedoen. Jouw deelname is heel waardevol!

Deelname is vrijwillig en anoniem

Meedoen met dit onderzoek is vrijwillig. Je kunt op ieder moment en zonder opgaaf van reden stoppen met het onderzoek. Daarnaast worden al jouw antwoorden anoniem verwerkt. Er wordt niet gevraagd naar je naam, je adres, je geboortedatum of om andere persoonsgegevens.

Meedoen is makkelijk

Je kunt meedoen aan dit onderzoek door digitaal een vragenlijst in te vullen op een moment dat het jou uitkomt. De vragen gaan over jou, jouw gezondheid, en problemen die je misschien ervaart met slapen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, maar het kan zijn dat je wat meer of juist minder tijd nodig hebt om de vragenlijst in te vullen.

Meedoen?

Door hier te klikken ga je naar de online vragenlijst.

Meer informatie? Heb je vragen, of wil je eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met dr. Mark Assink (M.Assink@UvA.nl) of prof. dr. Henny Bos (H.M.W.Bos@UvA.nl).