Onderzoeksproject Universiteit Utrecht

Ik ben Charlotte Tiebosch, en ben nu in mijn laatste jaar van mijn Onderzoeksmaster Religiewetenschappen. Momenteel ben ik aan het afstuderen, en doe ik hierbij een etnografisch (kwalitatief) onderzoek.

Mijn onderzoek is gericht op de identiteitsvorming van Nederlandse queer Christenen, en ben ik daarnaast ook geïnteresseerd in percepties van lichamelijkheid. Zoals gezegd, doe ik etnografisch onderzoek. Dit type onderzoek is anders dan het opstellen en laten beantwoorden van vragenlijsten. Ik wil graag een beter begrip krijgen van iemands gevoel en ervaringen, waarbij het individu centraal staat. Dit doe ik door middel van interviews en gesprekken. Daarnaast wil ik graag meedoen en kijken met het dagelijks leven van iemand, in diens eigen omgeving, wat ook wel participerende observatie wordt genoemd. Bijvoorbeeld, meedoen aan activiteiten, mee naar de kerk, etc. Hierbij staat ethiek voor mij hoog in het vaandel. Zo zal er bijvoorbeeld zo goed mogelijk omgegaan worden met de anonimiteit en privacy van de desbetreffende personen en zal ik duidelijk en transparant communiceren over mijn onderzoek. 

Mijn onderzoek loopt van februari tot mei/juni en zal onder toezicht van de Universiteit Utrecht verlopen. Heb je vragen of wil je je graag aanmelden voor dit onderzoek, neem dan contact met mij op via c.i.tiebosch@students.uu.nl of via het volgende telefoonnummer: 06-21900697 (WhatsApp mag ook) 

Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen en ik hoor graag van jullie! 

Met vriendelijke groeten,
Charlotte Tiebosch