Oproep: doe mee aan een scriptieonderzoek

Voor mijn master scriptie Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam doe ik onderzoek naar queer/LHBTQIAP+ Evangelische Christenen en ik ben op zoek naar mensen die met mij willen praten over dit onderwerp.

In de Evangelische wereld bestaan nog steeds verschillende opvattingen over gender en seksualiteit en zijn mensen die zichzelf als queer beschouwen helaas nog niet altijd overal en onvoorwaardelijk welkom. Mijn eigen queer zijn in een Evangelische omgeving heeft een grote impact gehad op hoe ik mijn leven vormgeef, ervaar en navigeer. Om deze reden doe ik nu onderzoek naar LHBTQIAP+ Evangelische Christenen, waarbij ik benieuwd ben naar persoonlijke ervaringen m.b.t. dit onderwerp, óók wanneer deze ervaringen niet overeenkomen met die van mij.

Omdat het niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid is open te (kunnen) zijn over dit onderwerp hoop ik via uw organisatie contact te kunnen leggen met mensen die open staan voor een interview met mij. 

Ik ben op zoek naar mensen die zowel LHBTQIAP+ als Evangelisch Christelijk zijn, of Evangelisch Christelijk waren (waarbij het al dan niet aangesloten (geweest) zijn bij een gemeente geen vereiste is) en die met mij zouden willen praten over dit onderwerp. Iemand hoeft daarbij absoluut niet ‘uit de kast’ te zijn, of ‘het’ helemaal zeker te weten om in aanmerking te komen.

De interviews zullen in de komende weken (tot en met eind mei 2022) plaatsvinden en kunnen zowel in het echt als online (via zoom of bellen) gehouden worden.

Geïnteresseerden kunnen op de volgende manier contact opnemen met mij:

  • Telefoon: 0637009866
    (via whatsapp: graag dit onderzoek vermelden in eerste berichtje)
  • Mail: emkeossel@gmail.com

Mocht u, of iemand die interesse heeft mee te werken aan mijn onderzoek, nog vragen hebben, dan ben ik ook via deze wegen bereikbaar.

Bedankt voor uw tijd en ik zie graag een reactie tegemoet!

Met vriendelijke groet,
Emke Ossel, MSc student Sociologie UvA