Regenboogweek 8-17 oktober

Op maandag 11 oktober 2021, Coming Outdag, opent wethouder Corine Dijkstra de Goudse Regenboogweek met het hijsen van de regenboogvlag. Het is tevens de officiële opening van de multimediale tentoonstelling ‘Legale Liefde’, die tot 28 oktober voor het Huis van de Stad staat opgesteld.

Wij nodigen u van harte uit bij deze opening aanwezig te zijn. Vanaf 9 uur staat de koffie klaar en bent u welkom in het Huis van de Stad. Het openingsprogramma begint om 9:30 uur. Na de openingstoespraken zal Stadsdichter Peter Noordhoek het voor deze gelegenheid geschreven gedicht voordragen.

Aansluitend hijst de wethouder op het Burgemeester Jamesplein de regenboogvlag, waarna er gelegenheid is de prachtige foto’s van Ernst Coppejans te bezichtigen.

LEGALE LIEFDE
Op 1 april 2001 werden de eerste huwelijken gesloten tussen partners van gelijk geslacht. Wij vieren het 20-jarig jubileum hiervan met de multimediale buitenexpositie ‘Legale Liefde’. Stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans maakten deze expositie van 20 persoonlijke duo-portretten van stellen die de afgelopen 20 jaar getrouwd zijn. We mogen namelijk trots zijn op deze mijlpaal.

Tegelijk erkennen wij dat er in 2021 nog steeds hindernissen, problemen en bedreigingen zijn waar lhbti+ gemeenschap mee te maken heeft. Recente incidenten maken duidelijk dat we er nog niet zijn met inclusie en acceptatie van homo- en biseksuele, lesbische en transgender personen. Aandacht en waakzaamheid blijven nodig. En acties om gelijkheid en verankering van de verworven rechten te realiseren.

Het programma van de Regenboogweek is hier te bekijken: https://regenboogalliantie.nl/kalender